Ligestilling og coaching – hvorfor?

Honey and fresh lavender flowers

Ligestilling og coaching – hvorfor?

Indholdsfortegnelse

Danmark ligger på en 32. plads når det kommer til ligestilling mellem kønnene. Det er skuffende læsning i den seneste rapport fra World Economic Forum, og selv de lande der ligger øverst på ranglisten, Island, Finland og Norge, kan stadig ikke prale af fuld ligestilling. Med den nuværende hastighed i udviklingen forventes der først ligestilling i Europa om 60 år. Ja, du læste rigtigt. Om tres, 6-0 år – jeg bliver både frustreret og utålmodig ved tanken.

Ligestilling er en fordel fordi:

  • Det øger basale menneskerettigheder
  • Det reducerer risikoen for konflikter, lokalt og globalt, med bl.a. vold og trafficking som følger
  • Det begrænser skævvridningen ved højere fravær hos kvinder fra arbejdsmarkedet ved bl.a. barsel (der er endnu ikke data der indikerer i hvilken retning de ’frie’ 13 uger i den nye barselslov tager), børns sygedage, og mindre familietid for mænd
  • Det hjælper arbejdspladser til større rentabilitet, større personalefastholdelse såvel større kreativitet og innovation

Disse, og mange andre, fordele burde være nok til at få ligestilling på plads hurtigere.

Hvorfor er vi så ikke længere med det?

En af grundene er en manglende politisk vilje, der viser sig i form manglende diversitet, både køn og etnicitet, blandt regeringens ministre, en noget overfladisk behandling af ligestilling i regeringsgrundlaget, og et ligestillingsministerium, der er blevet gemt væk som i et andet ministerium. Andre grunde er at der, trods ligelønslov (1976), stadig er et løngab mellem mænd og kvinder, og stadig et syn på at traditionelle kvindefag har lavere status end de traditionelle mandefag.            

Det er vores ansvar, mit og dit, som menneske, som forældre, som ledere, som en del af samfundet, at skabe opmærksomhed for at skabe forandring.

Og hvordan gør vi så det?

Mulighederne er mange: Vi taler om det, både hjemme, med venner og på jobbet, også selvom vi ikke er enige. Vi stiller spørgsmål når vi oplever uligheder. Vi får hjælp til at udfordre status quo, og her er coaching et redskab, som kan hjælpe den enkelte, en afdeling eller en virksomhed med at udfordre hvad der skal til for at skabe en ændring. En ændring der er varig, ansvarlig og modig.

Føler du, at du sidder fast i din karriere?

Få en uforpligtet samtale,hvor jeg kan hjælpe dig med at

udvikle dine visioner og drømme.